Merhaba, ben 2 sene Türkiye’de mimarlık okudum ve Amerika’ya yerleşeceğim için okulu bıraktım derslerimi saydırmak için neler yapmalıyım? Community College dersleri yerine direk üniversiteye mi başvurmalıyım? Beni nasıl bir süreç bekliyor? Mimar olmak için kaç sene gerekiyor mezun olduktan sonra olan sınav döneminden de bahseder misiniz? İç mimarlık alanında çalışmak istersem ne gibi şeylerle üniversiteye başvurmalıyım ?
top of page
To test this feature, visit your live site.
Amerika’da mimarlık için okumaya devam etmek
Amerika’da mimarlık için okumaya devam etmek
1 answer0 replies
Like
1 Comment
bottom of page
Aydan merhaba,
Sorunu paylaştığın için teşekkürler. @Aydan Çeçen
Deslerini saydırmak konusu biraz şüpheli. Bunun ile ilgili kesin ve net bir yorum yapmak yanlış olacaktır. Zaten ders saydırma konusunun yapman gerekenler listesinin başında olduğunu düşünmüyorum.
Eğer Amerika'da mimarlık sektöründe çalışmak, kariyerini bu yönde geliştirmek istiyorsan, burada bir mimarlık bölümünü tamamlaman gerekiyor, bu yüzden Community College yerine mimarlık okumak tabiki gerekli.
Fakat eğer, şuanda kendini buna hazır hissetmiyorsan, (hangi visa statusu ile geldiğini bilmiyorum) geldiğinde satünü korumak için, ya da başka sebeplerden dolayı Community College'a kayıt olabilirsin. Fakat daha öncesinde de bahsettiğim gibi, eğer mimarlık sektörüne yönlenmek istiyorsan bir mimarlık okuluna girmek gerekecektir. Gideceğin eyaletlerde mimarlık okullarını araştırmak, istenilen belgeleri tamamlamak gerekecektir.
Bu noktaya geldiğinde, üniversitelere başvurmadan, admissions office'ler ile iletişime geçip, okuduğun okul ve aldığın derslerden bahsederek, bunları saydırığ saydıramayacağın hakkında bilgi alabilirsin. Ben bazı derslerini saydırabilme olasılığın olduğunu düşünmeme rağmen(structures, building technologies vb.), 2 sene boyunca Türkiye'de almış olduğun bütün derslerin burda karşılığı olduğunu zannetmiyorum.
Amerika'da mimarlık süreci biraz uzun. Amerika'da mimar olmak için gerekli süreç hakkında tüm detaylı bilgilere yazdığımız detaylı makaleden ulaşabilirsin.
İç mimarlık ile ilgili süreç için bilgilere üyelerimizin daha önce sormuş olduğu sorulardan, Forumdan ulaşabilirsin. Ben senin için linkleri toparladım aşağıya bırakıyorum.
Tekrar platformumuza katılıp sorunu paylaştığın için teşekkür ederiz.
Sevgiler,
- Ege