Öncelikle merhaba . Bilgi dolu postlarınız için çok teşekkür ederim çok yardımcı oluyorsunuz . Ben 2018 yazında Amerika’da wat programına katıldım . Bu sene Haziran’da mezun olmayı hedefliyorum ve bu yaz bir kez daha Wat programına katılacağım . Ben program bitince yada program sürecinde hedeflerime başlamak istiyorum Türkiye ye git gel yapmamak için . 5 senelik mimarlık okumuş olacağım ,hazırlık +4 sene . Amerika’da mimarlık yapabilmem için ilk nerden başlamalıyım ? Yüksek lisans programlarını inceledim ve ücretleri hayli yüksek . Bunun dışında bir öneriniz var mı? Ve şuan itibariyle yapabileceğim şeyler var mı ? Haziran’a kadar hazırda bulunulabilir neler yapabilirim ? umarım çok karışık yazmamışımdır . Sizinde bir makalenizde belirttiğiniz gibi kulaktan doğma çok bilgi geziniyor internet ortamında ve sizin sitenizi ilk kez gördüm çok hoşuma gitti çabanız için tekrar teşekkür ederim .
top of page
To test this feature, visit your live site.
Amerika da mimarlık yapmak istiyorum . Nasıl bir yol önerirsiniz ?
Amerika da mimarlık yapmak istiyorum . Nasıl bir yol önerirsiniz ?
1 answer0 replies
Like
1 Comment
bottom of page
Merhabalar,
Mesajiniz icin tesekkur ederiz. Yardimci olabildigimizi gormek bizi de cok mutlu ediyor.
Sanirim Turkiye'den bir mimarlik programindan mezun olacaksiniz. Ingilizce olmasi Wat programindan sonra is arayisinizda buyuk avantaj saglayacaktir. Amerikada is bulmanin en net yolu burada bir lisans veya yuksek lisans programindan mezun olup resmi olarak vize elindeyken ofislere basvuru yapmak... Bunun yaninda dogrudan Internship (J1) veya Exchange programlari ile gelip calisma izni almak da mumkun. Maalesef Amerika'da okul ucretleri gercekten yuksek, haklisiniz. Fakat mezun olduktan sonra yillik kazanciniz bunu 1-2 yilda kapatacak sekilde oldugundan bunu bir yatirim olarak gormek de mumkun. Yillik 45-55k USD olan okullardan mezun olup yillik 50-70k USD bandinda calisan cok mimar var. Eger burada calisma izniniz yoksa Portfolionuzun guclu olmasi ve/veya baglantilar vasitasiyla mimarlarla iletisime gecip sansinizi artirmaya calismaniz lazim.
Cogu okul karantina doneminde uzaktan da egitime basladi. Yasam masrafinin olmadigi ve okuldan burs alinma ihtimalinde eger hedefiniz buraya yerlesmekse bunu bir avantaj haline getirip alternatif olarak dusunebilirsiniz diye dusunuyorum.
Haberlesmek uzere,
Burak