top of page
To test this feature, visit your live site.
ist.KültürÜni'den mezun oldursam100ing. Amerika'da nasıl çalışabilirim (NCARB, AXP, ARE gibi denklik işlemleri nasıl yapılır, tecrübelerini?
ist.KültürÜni'den mezun oldursam100ing. Amerika'da nasıl çalışabilirim (NCARB, AXP, ARE gibi denklik işlemleri nasıl yapılır, tecrübelerini?
2 answers6 replies
Like
8 Comments
bottom of page
Abdulrahman, @Abdulrahman TAYEB
Hayır, bunu yapacak ilk kişinin sen olduğunu düşünmüyorum, ama eğer burada mimarlık adına bir şey yaparsan, iş öncesi, şansının daha çok olacağını biliyorum.
Mimarlık sektörüde bir çok dal var, bir çok farklı yeteneklerde insanlara yer var. Yeteneklerin doğrultusunda bir yerde işe girmeyi başarırsan, ve başarılı olursan sonrasında iş bulman tabiki daha da kolay olacaktır.
Seni farklı kılacak, öne atacak noktalar tabiki ilgi alanların doğrultusunda edinmiş olduğun iş/staj tecrübesi, resume ve portfolyo olacaktır. "Enthusiasm" da çok önemli tabiki.
Yani strateji geliştirmek, strateji oluşturmak önemli. Yazılı olarak resume de yaptım dediklerini ve ya sahip olduğunu söylediğin yeteneklerini bir de görsel ve hissel olarak şirketlere geçirebilirsen bu seni farklı kılacaktır. Bunların üzerine referans ayrıca önemli olacaktır.
Bu noktada sana ve bu yazıyı okuyan diğer arkadaşlarıma faydası olacağını düşünerek eklemeliyim ki; Ben kendi kişisel iş hayatım süresince, çalıştığım şirketlere referans sayesinde girdim. Bence dünyanın neresinde olursan ol mimarlık sektörü belirli bir yüzdede tamamen referans üzerinden işliyor. Şirketler bireyleri işe alırken referansa çok doğal olarak önem veriyor, çünkü bu referanslar hem deneyim, bilgi ve yeteneklerine güvendikleri meslektaşlarından geliyor hem de eleman uyumu sağlayamama riskini en aza indirmelerine de yardımcı oluyor.
Bu noktada tekrar paragrafın başına dönüp söylemek istiyorum ki;
Hayır Amerika'ya gelip Türkiye'den edinmiş olduğun mimarlık diploması ile iş başvurusunda bulunacak olan ilk insan olmayacaksın, ama Amerika'da iş başvurusundan önce bir mimari mevcudiyet oluşturman sana çok yardımcı olacaktır. Bu senin sahip olduğun mimari diplomayı destekleyecek herhangi bir şey olabilir.
"Kıssadan hisse" yolunu seçmemeni tavsiye ederim.
Biz şuanda strateji gelişiminin de içinde olduğu bir online kurs üzerine şuanda @Burak Celik ile birlikte çalışıyoruz, eğer senin yolculuğun başlamadan bitirebilirsek yardımcı olacağını düşünüyorum sana. Bu kursu bitirdiğimizde mutlaka herkesi bilgilendireceğiz.
Umarım biraz fayda sağlayabilmişimdir. Her şey umarım dilediğince olur.
Başarılar ve sevgiler,
-Ege