Merhaba herkese,
Şu anda 3. sınıf mimarlık öğrencisiyim. Şu ana kadar birinci sınıfta aldığımız basics of design süreci dışında hep ortogonal formlarda çalıştım. Fakat artık başka formlar üzerinde de düşünmek, keşfetmek istiyorum. Fakat bu süreç için hangi araçları kullanmam gerektiği ( özellikle software olarak) ve hangi metodolojilerle ilerleyebileceğimden emin değilim. Zaten bir cevap aramıyorum süreç içerisinde kendim de keşfedeceğimdir fakat bazı şeyler belki yol gösterici olabilir. Daha açıklayıcı olsun diye hızlı bir fiziksel üç boyutlu eskiz yaptım diyebilirim. Bu modeldeki 90 derece olmayan ve daha kompleks formları, kararlarımın takip edilebildiği bir şekilde dijital ortamda nasıl üretebileceğimden emin değilim. Şu ana kadar hep rhino kullandım (ortogonal tasarım için, grasshoper ile hiç tasarım yapmadım) bu yüzden rhinodaya belirli bir seviyede hakimim diyebilirim fakat programın potansiyelini hiç keşfetmedim diyebilirim. Kısaca Gehry, Libeskind tarzı formları nasıl dijital ortamda üretebildiklerini öğrenmek istiyorum. Her türlü önerinize açığım. Amacım form odaklı gibi gözükse de daha çok bir keşif gibi düşünülebilir veya bir şeyin zıttını öğrenerek o şeye dair daha fazla bilgi sahibi olmak istemek olarak da yorumlanabilir.
(Bahsettiğim form denemesi) Form denemesi kulağa çok tuhaf geliyor büyük ihtimalle doğru ifade etmiyorum. Bu konuda da düzeltmeniz varsa seve seve öğrenmek isterim.
Çok teşekkür ederim cevap için, bir şeyler ürettikçe ben de sizlerle paylaşmak isteyeceğimdir. Ayrıca burada bu şekilde sizden destek alma şansımın olması da çok güzel. Haberleşmek üzere :)