Merhaba! Bir konuda fikrinizi almak istemiştim de, Amerika’daki ya da Avrupa’daki bazı okulların kısa süreli workshop, yaz okulu gibi eğitim programlarına katılmayı düşünüyorum ama ücretleri çok fazla. Burs imkanlarından yararlanabilmek için bir cover letter göndermem gerekiyor ama ikna edici olabilmesi için nelere dikkat etmem gerekiyor sizce? Yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum.
Kolay gelsin 😊
Burcak merhaba,
Sorun icin tesekkur ederiz, eminim bircok kisi icin de faydali olacaktir bunun cevabini bulmak. Ben de daha once AA Istanbul Visiting School gibi bazi Workshop'lara katilma sansi buldum ve sonrasinda da devam eden guzel baglantilar kurma sansi elde ettim.
Murat'a mesaji icin tesekkurler ve dediklerine katiliyorum; Cover Letteri CV'den ayiran bazi yonler var. En buyuk farki Letter'i bir metin olarak ele alabiliyorsun, bu da senin kendi niyetini, neden bu bursa/programa layik bir aday oldugunu gostermende sana avantajlar saglayabiliyor. Burada dili oldukca sade/kisa ve etkili (on point...) tutmakta fayda var. Eger amac workshop'a burslu kabul edilmekse, neden bu bursa ihtiyacin oldugunu hic cekinmeden soylemeni oneririm. (Due to the dramatic change in the exchange currency of USD to Turkish Lira lately, I will not able to fully sponsor my costs in this situation...) gibi bazi durumunu bildiren cumleler isine yarayacaktir.
Ek olarak, daha onceden o Workshop'a katilmis insanlari Linkedin gibi platformlardan bulup konusmani oneririm. Belki hocalardan/tutorlardan bile tanidigin cikabilir, bu da sana burs surecinde hic beklemedigin kadar avantaj saglayabilir.
Bir checklist yapmak gerekirse;
1. Giriste kendini tanitip neden bu spesifik Workshop'i istedigin,
2. Sonraki birkac paragrafta kendini/ tecrubelerini aciklayip basvurdugun programla iliskisine, neden iyi bir aday olacagin,
3. Burs icin gerekli butun donanima (is tecrubesi/ okul/ software bilgisi/ insan iliskileri) sahip oldugunu aciklayan bir paragraf, ve varsa programda tanidigin/ referans olabilecek bir kisi/ veya bilgi. Bu daha onceki senelerde yapilan bir pavilyonu ziyaret etmek, veya tutorlardan biriyle tanismak bile olabilir.
3. Sonuc kisminda ise bu workshop icin ne kadar heyecanli oldugunu ve basarili bir sonuc almak istedigini belirten kisa bir yazi.
"I believe this scholarship would help me engage and focus more on the work that I will be producing in this workshop. I am excited about the opportunity to be involved and looking forward to your positive reply." gibi bir sonuc paragrafi.
Ek olarak daha onceki postlarimizdan Niyet Mektubu nasil hazirlanir da yardimci olabilir;
https://www.portfoliocracker.com/post/niyetmektubu
Iyi calismalar dilerim,
Burak
Burcak merhaba, daha önce Amerika ve Avrupa'da yüksek lisans programlarına başvuru için cover letter yazma ve konu hakkında danışmanlık alma fırsatım olmuştu. Öncelikle cover letter içeriğinin cv ni tekrar etmeyecek şekilde hazırlaman ve jenerik olmayan/niyet odaklı bir yazı olması 1-0 öne çıkarıyor.
Yazında başvurmak istediğin programı nereden duyduğunla ilgili bir giriş ve kendi profilini kısaca özetleyen bir introduction yapabilirsin. Sonrasında akademik ve profesyonel deneyimlerin varsa bunların arasından senin için en önemlileri ve girmek istediğin programla örtüşen bir nokta varsa ona değinmen sana avantaj sağlar. Ayrıca başvurduğun program/workshopta görev alan insanları araştırman ve onların backgroundu ve seninkiyle örtüşen bir nokta bulabilirsen daha da iyi olur, bu sayede programa girmek için ne kadar hevesli olduğunu belki daha bilinçli bir şekilde ifade etme şansın olur. Son olarak burs imkanının sana olan faydası ve programın seni kariyer yolunda ne kadar destekleyeceği onların ilgisini çeker, programdan öğrenebileceklerinin farkında olduğunu gösterir. Bir de sade bir conclusionla bitirebilirsin. Umarım bu fikirler sana yardımcı olur, dilersen kendi cover letterımı da seninle paylaşabilirim.
İyi şanslar.
M.